НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА е комплексен шампион на Университетските зимни игри 2018

Участниците от Национална спортна академия „Васил Левски“ спечелиха купата на комплексен шампион от Университетските зимни игри – 2018, организирани от Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт „Академик“. Игрите се проведоха на 11-15 март в курортен комплекс Боровец с участието на 270 студенти от 21 висши училища от цяла България.

В сноуборда при мъжете Симеон Митрев, Даниел Москов и Даниел Димитров заеха съответно 2, 3 и 4 място, което допринесе за спечеленото първо място отборно за НСА. В сноуборда при жените Нона Христова стана четвърта, а отборното класиране отреди второ място за НСА.

В дисциплината ски бягане отборен спринт НСА оглави класирането и при мъжете и при жените с постиженията на тандемите Папарков/Цонков и Тодорова/Здравкова. В индивидуалното ски бягане Милена Тодорова и Мария Здравкова заеха съответно 1 и 2 място. В гигантския слалом при жените – индивидуално първото място завоюва Даниела Елинова.

Силно бе представянето за НСА и в ски алпийски дисциплини при мъжете. В индивидуалната надпревара Георги Околски грабна златото, а в отборното класиране Академията зае първото място.

В ски бягането при мъжете пръв стана Веселин Цинзов, а НСА се класира на 1 място отборно и при мъжете и при жените.

Участниците от Студентския съвет на НСА също допринесоха активно за отличното представяне на Академията в Университетските зимни игри. Спечелените от тях точки в дисциплините ски рали, снежна щафета и бърза шейна, се оказаха ключови за завоюването на титлата „комплексен шампион“ за НСА.

Поздравления! Гордеем се с вас, шампиони!

 
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share