НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА "Васил Левски" е комплексен шампион в Национална универсиада - Стара Загора 2017

Студентите на Национална спортна академия "Васил Левски" показаха класата си и за пореден път, въпреки голамата конкуренция, извоюваха отборната титла на завършилата в Стара Загора Национална универсиада.

Нашите състезатели извоюваха общо 124 медала в 12 спорта, от които 55 са златни, 41 сребърни и 28 бронзови. На второ място в класирането е Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с 39 медала, 7 от които златни, а на трето е УНСС с общо 24 извоювани отличия.

Тази година близо 1300 студенти от над 20 висши училища участваха в универсиадата, организирана от Асоциацията за университетски спорт Академик. Те мериха сили през последните дни в 13 спорта в стартовете валидни за държавни студентски първенства.

Официалното връчване на купата на комплексния шампион ще бъде официално връчена на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев на официалната церемония по закриването в края на месец май.

Все още се доиграва първенството по футбол, а през последните два дни нашите студенти попълниха колекциите си с медали и купи от първенствата по хандбал, тенис на маса и карате като и в трите взеха титлите.

Днес представители на отборите заедно с техните треньори връчиха отборните си купи на ректора проф. Пенчо Гешев в присъствието на цялото ръководство. Проф. Гешев им благодари за отличното представяне при наличието на наистина силна конкуренция от отборите на другите университети. НСА извоюва първи места в дисциплини в леката атлетика, волейбол-жени, кикбокс, карате – отборно и индивидуално, плуване-жени, тенис на корт и тенис на маса – индивидуално и отборно, спортно катерене, спортно ориентиране, баскетбол-жени и хандбал-мъже.

Още снимки можете да видите тук: https://www.facebook.com/nsabg/

 
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share