НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11150923 Картинка 6293685 Картинка 2413343 Картинка 7685832 Картинка 7114214 Картинка 1681537 Картинка 7088499 Картинка 2147593 Картинка 3212399 Картинка 1750602

Презентации в образователно изложение на район „Изгрев“ и Спортно училище-Пазарджик

Публикувано на 25 март 2024

На 21 март по инициатива на Столична община - Район "Изгрев" се проведе "Изложение на университетите", на което Национална Спортна Академия "Васил Левски" бе представена от Ивелина Димитрова - експерт проектна дейност и гл. ас. Надежда Костова - преподавател към катедра „Теория на физическото възпитание“.

Специалностите и учебните програми, както и възможностите за висше образование в НСА за настоящата кандидатстудентска кампания бяха презентирани пред учениците от 11 и 12 клас от училищата на територията на Район „Изгрев“ - Професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”, Професионална гимназия “Княгиня Евдокия”119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов” и 105 СУ „Атанас Далчев“.

Най-голям интерес имаше към специалностите "Кинезитерапия", "Уелнес и СПА консултант" и "Педагогика на обучението по физическо възпитание".

Домакините от Столична община - Район "Изгрев" показаха изключителна организационна подкрепа и осигуриха отлични условия при провеждането на изложението.

Зрелостници от град Пазарджик също имаха възможността да се запознаят със специалностите на НСА. Гл. ас. Мария Янчева – световен и европейски шампион по самбо, преподавател към катедра „Борба и джудо“ и гл. ас. д-р. Петя Миланова от катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“, гостуваха в Спортното училище.

Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците и гостите трябваше да отговорят на поредица въпроси. Съвсем логично дванайсетокласниците проявиха най-изразен интерес. Още повече, че сред тях има изявени спортисти с престижни национални и международни постижения в различните видове спорт. Гл. ас. Янчева поясни подробно начините на кандидатстване във висшето училище, различните специалности, които предлага Академията и отделните спортове.

Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище имат предимство при кандидатстване, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

Учениците от Спортното училище научиха още, че за студентите в НСА непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, както и че участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение.

През 2023 г. завърши първият випуск на Спортно училище - Пазарджик. Повече от половината от продължилите образованието си във висше училище предпочетоха и вече са студенти в Национална спортна академия. 

   


 
Facebook Twitter Share