НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 1247719 Картинка 6162253 Картинка 11484520 Картинка 8468081 Картинка 454862 Картинка 3680296 Картинка 9163137 Картинка 3446295 Картинка 815359 Картинка 10685171

В НСА се проведе семинар по проект SERVE с участието на БФВ

Публикувано на 18 ноември 2022

На 17.11.2022 в Заседателната зала на НСА се проведе семинар по проект „SERVE“ (Smart Education Resources in Volleyball Environment), съфинансиран от програма Еразъм + Спорт на ЕК (No 101050341 — SERVE — ERASMUS-SPORT-2021-SCP). Проектът е координиран от Българската федерация по волейбол, в партньорство със Сръбската федерация по волейбол, Хърватската федерация по волейбол, Университетът във Виена и Национална спортна академия „Васил Левски“.

На семинара Станислав Николов – административен директор на БФВ и член на Управителния комитет на проекта, представи целите и основните насоки на дейностите, включени в него. Екипът на НСА презентира резултатите от обединените доклади от проучването на всички партньори в двете направления: „Използване на дигитални средства за обучение в средното училище и спортните клубове“ и „Добри практики в развитието на двойна кариера в областта на спорта и компетенциите на образователния мениджър“.

Николай Желязков (дългогодишен състезател на националния отбор по волейбол, национален и клубен треньор) запозна аудиторията с  използваните от него дигитални средства в тренировъчния процес, a Мария Андонова (елитен състезател по волейбол, учила в САЩ) разказа опита си в областта на  двойната кариера. Своите виждания за баланса спорт – образование и реализацията след края на спортната кариера, споделиха волейболистите Николай Иванов и Евгени Иванов, които към настоящия момент работят активно в комисията по “Детско-юношески волейбол” към БФВ.

Екипът на НСА е представен от: доц. Георги Божилов – преподавател по волейбол, ръководител катедра БВХ, председател на треньорската комисия към БФВ; гл. ас. Владимир Котев – преподавател по волейбол, член на треньорската комисия към БФВ и член на Управителния комитет на проекта; ас. Георги Бирбочуков – преподавател по волейбол, пом.-треньор на нац. отбор до 17 год.; доц. Нина Атанасова – преподавател по мениджмънт на спорта; доц. Корнелия Найденова – преподавател по теория на физическото възпитание и Ваня Йорданова – експерт проектна дейност към Международния отдел на НСА. Ръководител на проект SERVE от страна на НСА е доц. Вера Антонова - зам. - декан на факултет „Педагогика“.

На семинара присъстваха над 50 студенти от НСА, които се включиха активно в дискусията и обсъдиха с гостите двете представени тематики.

 

 

   


 
Facebook Twitter Share