НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5515811 Картинка 2321709 Картинка 9967067 Картинка 1453376 Картинка 8970809 Картинка 2854170 Картинка 551350 Картинка 11810250 Картинка 11955943 Картинка 4397186

25.07.2022 - НСА е партньор на БФ Волейбол в проект SERVE от програма „Еразъм +“ Спорт на ЕК

С работна среща в София бе даден старт на мащабния проект SERVE, чиято основна цел е да промотира образованието в и чрез спорта и да насърчи двойното кариерно развитие на състезателите по волейбол.
Българската федерация по волейбол спечели сериозния двугодишен проект (2022 – 2024), съфинансиран от програма „Еразъм +“ Спорт на ЕК с наименование SERVE (№101050341 — SERVE — ERASMUS-SPORT-2021-SCP). Проектът е в партньорство със Сръбската федерация по волейбол, Хърватската федерация по волейбол, Университета във Виена и Национална спортна академия „Васил Левски“. Името на проекта SERVE означава Smart Education Resources in Volleyball Environment. 
Събитието в София бе открито от президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, който участва в дискусиите за реализацията на поставените цели и благодари на партньорите за сериозната ангажираност.
"Проектът е голяма гордост и голяма отговорност за Българската федерация по волейбол. Това е първи по рода си толкова мащабен проект на федерацията, съфинансиран от Европейския съюз. Знаем, че ни очаква много сериозна работа и ангажираност на много хора, но съм убеден в успеха. А когато работата е изцяло в името на бъдещето, в името на младите хора, тя се превръща в дълг и удоволствие. Благодаря специално на колегите от волейболните федерации на Сърбия и Хърватия, на НСА и на Университета във Виена, че са наши партньори в реализацията на тази важна мисия приоритет. Доказваме, че спорт и образование могат да вървят ръка за ръка и да се превръщат в гаранция за успех на младите хора. Проектът SERVE е възможно най-доброто и най-мащабно доказателство за това", заяви Любомир Ганев.
Чрез транснационална мрежа от три от водещите международни волейболни федерации и две от водещите европейски образователни институции ще бъде разработен модел, който ще бъде тестван по време на проекта, и ще се наложи като устойчив европейски образователен и тренировъчен модел, който да повишава уменията на талантливите състезатели от спортни клубове, на участниците в масовия спорт в училищното образование и на всички свързани. Моделът ще включва иновативна дигитална програма, платформа и мобилна апликация, която ще е базирана на спорта волейбол, науката в него и на изследване и разчитане на данни. Проектът ще предложи нов подход и насърчаване на двойните кариери сред волейболни таланти. За периода на проекта ще бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти, както и всички заинтересовани да участват в проекта.
 


 
??????? ??? Facebook Twitter Share