НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5386473 Картинка 3041543 Картинка 9401542 Картинка 557150 Картинка 730876 Картинка 8376216 Картинка 6001767 Картинка 7177419 Картинка 5608885 Картинка 9406272

Сборникът за Витоша на гл. ас. Дойчин Боянов с ново престижно признание
Книгата „Витоша, спортно-туристически сборник“ с автор гл.ас. Дойчин Боянов – преподавател в катедра „Туризъм, алпинизъм, ориентиране“, бе отличена с приза „Най-добрите издания за планини“ на фестивала в полския град Краков в категория „Награди на централен планински туристически център“.
Авторът е посветил години в изследване и разработване на темата, като част от дейността е с благотворителна и социална ангажираност. Книгата е уникална с информацията, която предоставя на туристи, спортисти, клубове и посетители. За първи път на едно място са събрани всички необходими данни, маршрути, техники, алгоритми, пътеки – цялата богата палитра от знания, помагащи ни да опознаем и опазим планината. След множество изкачвания из най-високите планини на планетата и достигането до някои неизкачвани дотогава върхове в Каракорум и Антарктика, Дойчин Боянов се посвещава на една по-близка и позната за нас планина – Витоша. 
Книгата „Витоша спортно-туристически сборник“ представя основна информация с възможностите за спорт и туризъм в планината. Особено внимание е обърнато на опазването на околната среда, достъпа до обектите и безопасността на практикуващите. Сборникът става факт със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. По своето съдържание и обхват изданието е първо по рода си у нас и по своеобразен начин потвърждава за пореден път уникалността на планината Витоша и нейното огромно значение за  хората.
 

    Всички новини


 
??????? ??? Facebook Twitter Share