НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11403218 Картинка 11175969 Картинка 11086219 Картинка 7856563 Картинка 6371897 Картинка 4442373 Картинка 4648651 Картинка 266019 Картинка 7127858 Картинка 308972

Посолството на Република Корея, НСА и БФ Таекуондо стартират онлайн уроци „Аз тренирам таекуондо“

Публикувано на 04 декември 2020

 

 


Посолството на Република Корея в България, 

Национална спортна академия „Васил Левски“ и

Българската федерация по олимпийско таекуондо

представят:

 

„Аз тренирам таекуондо“ 

под формата на онлайн видео уроци по пумсе и 

онлайн таекуондо състезание

 

В края на предизвикателната и несигурна обстановка на 2020 г., посолството на Република Корея в България, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Българска федерация по олимпийско таекуондо стартират съвместната кампания „Аз тренирам таекуондо“, за да запознаят българската публика с красотата и ценностите на бойното изкуство и олимпийския спорт таекуондо. За целта ще се използват онлайн видео уроци и онлайн състезание с мотивиращ награден фонд. Инициативата има и друга цел – да помогне да се минимизират негативните физически и психически човешки състояния, причинени от актуалната социална изолация чрез приятна и безопасна спортна активност у дома. 

Кампанията е част от проявите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република Корея и Република България. Посланикът на Република Корея, Н. Пр. Джънг Джинкю споделя, че „ние задълбочаваме сътрудничеството си в сферата на таекуондо, което става все по-популярно както в България, така и в световен мащаб.“

Първият от серията със седем видео урока (https://www.youtube.com/watch?v=RZ73swkzpJQ) е онлайн от 3 декември в YouTube канала на Посолството на Република Корея в България. Същият ще се излъчва и в програмата на Българска национална телевизия, както и фейсбук страниците на Българската федерация по олимпийско таекуондо и НСА „Васил Левски“. Видеата представят всички форми в таекуондо до черен колан, така наречените – пумсе – поредица от движения за бой с въображаем противник. Онлайн видео уроците са професионално заснети с участието на Ива Борисова – национален състезател по пумсе и част от Демонстративния отбор към Българската федерация по олимпийско таекуондо и Димитър Аврамов – преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и мениджър на демо отбора. 

Пумсе формите са визуализирани достъпно и достатъчно разбираемо дори и за непрофесионалисти, със записани ясни инструкции от треньор. Срокът за участие в онлайн състезанието е 23 декември, победителите ще бъдат обявени на 30 декември, такса за включване – няма, като не е нужна каквато и да е квалификация или практика в таекуондо, за да може всеки да има реален шанс да спечели. Основните принципи, които  спортът таекуондо пропагандира са чест, уважение, дисциплината и феър плей. Единственото условие е, участниците да запишат видео със свое изиграване на едно пумсе от показаните – прецизни и артистични, да го качат онлайн на своя профил във фейсбук или инстаграм с хаштаг #2020taekwondobulgaria.  

Наградният фонд, за който ще се състезават всички участници в онлайн състезанието, е 3 600лв, като първите десет видео клипа с най-много харесвания в социалните мрежи във всяка от 6-те категории, ще бъдат оценявани от специално избрано жури на финала. 

Очаквайте детайли за членовете и датата на финала съвсем скоро. 

Изтеглете наредбата:

 

За повече информация: 

Уебсайт Посолство Република Корея в България  

YouTube Посолството на Република Корея в България 

Facebook Посолството на Република Корея в България 

Instagram Посолството на Република Корея в България 

Facebook Българска Федерация по Таекуондо в България 

Facebook Национална Спортна Академия „Васил Левски“  

 

 


 
Facebook Twitter Share