НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Адаптирани спортове във ВУСБ Несебър

При стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки, във Водна учебно-спортна база на НСА в Несебър, се провежда ежегодния лагер по адаптирани водни спортове - част от проект „Разгласи и сподели: повишаване на запознатостта с младежкия пара спорт - 603427-EPP-1-2018-1-DE-SPO-SSCP“ (ДР – 57/13.07.2020) по програма Еразъм+ Спорт по дейността “Малки партньорства”, в който НСА „Васил Левски“ е партньор.

Активностите на спортния лагер са свързани основно с промотиране на работата на Академията в сферата на адаптиране на водните спортове за хора с различни видове увреждания и специфични потребности, а в тях водещи са експертите и преподавателите от четирите сектора в катедра „Водни спортове“.

Лагерът беше открит от ректора, проф. Николай Изов, който приветства участниците, пожела им успех и се включи в тяхната първа спортна тренировка на плажа. Основни спортове, в които  практикуват участниците са ветроходство, каяк и плуване, а в допълнение на забавленията е и усвояването на актуалния падълбординг.

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share