НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3535774 Картинка 9194261 Картинка 4099785 Картинка 9216137 Картинка 11772629 Картинка 11495215 Картинка 776636 Картинка 5467611 Картинка 8717985 Картинка 1525988

Ректорът се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков

Публикувано на 30 април 2024

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA.

С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият принц“, а от своя страна получи баскетболна топка с автографа на знаменития баскетболист.

Везенков е студент в четвърти курс към Факултет „Спорт“ и посети Академията във връзка със следването си. Обучението му се провежда в индивидуална форма, както на всички елитни спортисти в НСА, а негов тутор e доц. Мариана Борукова. Баскетболистът многократно е заявявал колко важно е образованието в Академията за него: „Обучението ми тук е първата стъпка от моите бъдещи планове – да стана добър и успешен треньор след края на спортната ми кариера“. Заради отношението си към образованието и грандиозните си спортни успехи, Александър Везенков е избран за лице на кандидатстудентската кампания на НСА.

Баскетболистът отдели време и за да види музейната експозиция към Образователния и олимпийски център, за която през миналото лято направи ценно дарение - екипа на Олимпиакос, с който игра на финала на Евролигата. По време на учебен час състудентите му от специалността „Баскетбол“ бяха изключително заинтригувани да разговарят със спортист от световна класа и да получат автографи и селфита с него.

При посещението си баскетболистът бе придружен от баща си, Сашо Везенков - бивш изпълнителен директор и старши треньор на БК „Лукойл Академик“, също възпитаник на НСА.

 
 


 
Facebook Twitter Share