НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 7138659 Картинка 3399937 Картинка 4235949 Картинка 7578960 Картинка 5485903 Картинка 11265908 Картинка 11001115 Картинка 654754 Картинка 8356585 Картинка 3341860

153 СУ награди най-успешните си спортисти

Публикувано на 03 февруари 2024

В тържеството по награждаване на най-успешните спортисти на 153-то Спортно училище „Неофит Рилски“ Национална спортна академия бе представена от доц. Тодор Маринов, ръководител катедра „Теория на физическото възпитание“. Церемонията се състоя на 1 февруари в мултифункционалната спортна зала на училището и отличи десетте най-добри спортисти, треньори и отбор на 2023 година.

Доц. Тодор Маринов отправи поздравление от името на ректора на НСА проф. Красимир Петков за постигнатите успехи в спортните съревнования и връчи наградата на четвъртия в годишната класация на училището - Янко Илиев, достигнал трето място на световно първенство по бокс.

На празника на училището присъстваха множество официални гости, сред които столичният кмет Васил Терзиев, който награди абсолютната световна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъл жени, европейска шампионка и носител на отборната световна титла за 2023 г. Радина Томова.

На второ място в класацията бе отличен Ангел Димитров, носител на сребърен медал на световното първенство по бокс. Спортистът бе награден от доктор Климент Христов, старши експерт „Административно обслужване и връзки с обществеността“ в РУО - София-град. За заслуженото трето място в класацията, награда взе Дамян Аврамовски, европейски шампион на сингъл и двойки в тенис на корт, заемащ първо място в българската ранглиста, първа ракета до 12 г. в националния отбор. Той получи своята награда от Ивайла Василева – представител на Синдиката на българските учители.

За отбор на годината бе отличен баскетболният тим, заел първо място в държавния шампионат и първо място в Купа на България. Наградата връчи Нона Костадинова, председател на Обществения съвет на училището.

Заслужени награди получиха и отличените за треньори на годината – Петър Илиев и олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Наградите връчи Мариана Цветкова, директор на 153-то СУ.

Публиката се наслади на изпълненията на гимнастичките от Спортния клуб по художествена гимнастика “Локомотив“ София, Фолклорен клуб “Заведи оро“ и седмокласници от 153-то СУ.

С водосвет бе осветена обновената спортна зала на училището. Към момента в 153-то СУ се практикуват девет вида спорт: футбол, бокс, лека атлетика, джудо, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт и художествена гимнастика. От следващата учебна година предстои въвеждането на още три - плуване, таекуондо и бадминтон.

 
 


 
Facebook Twitter Share