НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4216996 Картинка 6241709 Картинка 7038613 Картинка 269904 Картинка 11622117 Картинка 7444454 Картинка 11562670 Картинка 7950381 Картинка 12303751 Картинка 4405724

Възпитаник на НСА оглави федерацията за детско-юношески футбол на АзербайджанРекторът, проф. Николай Изов и заместник-ректорът по научната и международна дейност- проф. Татяна Янчева, се срещнаха днес с Асиф Алиев – възпитаник на НСА „Васил Левски“ и отскоро президент на федерацията за детско-юношески футбол на Азербайджан.
Преминал през всички степени на образование – ОКС „бакалавър“, ОКС „магистър“ и ОНС „доктор“ в катедра „Футбол и тенис“, г-н Алиев се върна с удоволствие в спомените за живота и обучението си в НСА. Той запозна ръководството с основните аспекти на своята работа и идеите му за успешно развитие на футбола сред младите хора в своята страна. Важна тема на разговорите бе бъдещо партньорство със Спортната академия в сферата на образованието и подготовката на футболни кадри – условията за кандидатстване и прием на студенти от Азербайджан в специалност „Футбол“. 
Стана ясно също, че един от проектите, които ще стартира ръководената от г-н Алиев федерация е изграждането на футболна академия за деца от 6 до 12-годишна възраст, като при осъществяването му ще се разчита много на преподаватели и специалисти от НСА.  
Друго важно предложение към ръководството на Академията бе организирането на семинар в Баку за кондиционни треньори по футбол, в който да участват наши експерти, като предварително ще се подготви съвместна програма за начина, структурата и етапите на неговото провеждане.
Проф. Николай Изов изрази пред госта своето удовлетворение от това, че възпитаници на НСА поемат управлението на спорта както в България, така и в чужбина, което е атестация за нивото на образование и високите личностни качества на студентите. 


 
??????? ??? Facebook Twitter Share