НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5635255 Картинка 7385183 Картинка 277585 Картинка 2955382 Картинка 54484 Картинка 9189845 Картинка 11174449 Картинка 7125533 Картинка 2981860 Картинка 9442073

НСА и БФ Ски ще си партнират дългосрочно

 
Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов и председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. В документа се регламентира бъдещата съвместна работа на страните в областта на спортната, учебната и научно-приложната дейност.
Двете организации ще си партнират в процеса на обучение на студенти, в провеждането на стажове и практики по различните видове снежни спортове, развивани от ски федерацията, в зимния туризъм и спортната анимация. Ще се разработват и въвеждат програми, учебни планове, учебно-методични материали, учебни помагала, работни места за експериментална и практическа дейност.
Ректорът благодари за инициативата на федерацията да потърси подкрепата на Спортната академия в области, в които е най-силна за снежните спортове, а и като цяло – качественото образование при подготовката на кадри, научния потенциал за подпомагане и развиване на спортните резултати. „Вярвам, че заедно ще направим възможното да повишим нивото на качеството както на спорта, така и на образованието в България“ – допълни проф. Николай Изов.
Председателят на ски федерацията Цеко Минев заяви, че е щастлив от осъществяването на идеята и за предприетите конкретни стъпки за нейното развитие в бъдеще. „Национална спортна академия винаги е била ковачницата на кадри за спорта и по-добро нещо от това да си партнираме няма. Двустранна ще е ползата, защото когато студентите имат възможност в последната година от обучението си да работят в наши клубове, биват харесани като специалисти, то те ще имат сигурна работа в бъдеще. Трябват ни качествени хора, които излизат от НСА. Говорим за треньорски кадри, за методология във всички направления и тези хора трябва да бъдат мотивирани, че ще имат работа“  - сподели Цеко Минев философията на инициативата на федерацията за партньорство с НСА.
На церемонията по подписване на договора за сътрудничество присъстваха академичното ръководство на НСА, екипът на катедра „Снежни спортове“, воден от доц. Петър Янков, заместник-председателят на федерацията по ски Георги Бобев и др.
На последвалата работна среща бяха дискутирани състоянието на зимните спортове и възможностите за тяхното развитие, спортната инфраструктура – инженерна и техническа, както и детайли по двустранното сътрудничество. 


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share