НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 7091231 Картинка 10550146 Картинка 5336184 Картинка 4863002 Картинка 9609580 Картинка 6862492 Картинка 6831805 Картинка 1652580 Картинка 483430 Картинка 3574537

НСА с активно участие в Европейската седмица на спорта

Състезатели, преподаватели и треньори на Национална спортна академия „Васил Левски“ се включиха активно в най-вълнуващите събития от седмото издание на Европейска седмица на спорта #BeActive, която се организира от Министерство на младежта и спорта и тази година е под мотото „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.
Пространството пред Националния дворец на културата в София се превърна в „Селище на спорта“, където над 30 спортни клубове и федерации имаха възможността да запознаят желаещите със своята дейност и да привлекат млади хора към спортуване и здравословен начин на живот. Сред тях бяха отборът на НСА по адаптиран баскетбол, воден от доц. Стефка Джобова, доц. Мариана Борукова и гл.ас. Ивелина Кирилова, състезателите и треньорите ни по ориентиране, спортно катерене, художествена гимнастика, карате и др.
На последвалото откриване на Нощта на спорта министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов отбеляза, че инициативата на Европейската комисия е изключително значима, защото се цели популяризирането и насърчаването на физическа активност и здравословния начин на живот.
“В тези трудни времена за целия свят, в тази пандемична обстановка, искам да благодаря на всички спортисти, треньори и деятели, които взимат участие в Европейската седмица на спорта. Надявам се, че всички вие ще допринесете за развитието на спорта и физическото възпитание в България, защото спортът и здравето са неразривно свързани. Пожелавам на всички на добър път”, заяви още министър Кузманов.
Сред гостите на събитието бяха още европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, извънредният и пълномощен посланик на Република Словения в България Н. Пр. Анжей Франгеш,  извънредният и пълномощен посланик на Република Сърбия у нас Н. Пр. доц. д-р Желко Йович, заместник-министърът на културата Весела Кондакова, заместник-ректорът на Националната спортна академия “Васил Левски” проф. Татяна Янчева, проф. Красимир Петков, декан на факултет „Спорт“ в НСА и др. 
„Да бъдеш активен през една нощ или една седмица е силен сигнал, но не е достатъчно. Моето послание е Европейската седмица на спорта да зареди всички с толкова много енергия, че това да продължи през цялата година”, призова в приветствието си еврокомисар Мария Габриел.
#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share