НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4460832 Картинка 10480728 Картинка 5714063 Картинка 541775 Картинка 5155889 Картинка 11214897 Картинка 7064864 Картинка 11336346 Картинка 9661279 Картинка 10389948

VI Международна научна онлайн конференция „Спорт и сигурност“ проведе НСА

 
Национална спортна академия „Васил Левски“, в партньорство със Спортния факултет на белградския университет „ Юнион Никола Тесла“, проведе шестото издание на научно-практическата онлайн конференция „Спорт и сигурност“, подкрепена тази година от Балканската мрежа за спортна наука и образование.
Във форума взеха участие водещи експерти, отговорни за превенцията и опазването на сигурността в спорта от България, Сърбия, Израел, Хърватия, Румъния и др., а 22 автори представиха 17 доклада, показващи изследователските им постижения и практически опит. Представените материали и последвалите дискусии потвърдиха високото ниво на конференцията и актуалността на темите, свързани със спорта и различните аспекти на сигурността – социални, психологически, организационни и образователни. Дискутираха се и мерките за гарантиране на обществения ред и сигурност, ефективното справяне и противодействие при пандемични ситуации, при терористични заплахи на спортни събития, за противопоставяне на хулиганството и расизма в спорта и др.
С приветствия към всички участници се обърнаха проф. Николай Изов, ректор на НСА и проф. д-р Небойша Чокорило – съпредседател на конференцията и декан на факултета по спорт на Университета „Юнион Никола Тесла“ в Белград. 
Събитието бе открито от проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност на НСА и председател на конференцията. „Съвременните реалности ни изправят пред нови проблеми и предизвикателства, което изисква разширяване на обхвата на темите, свързани със сигурността в спорта. Свидетели сме на постоянно възникване на нови и непредвидени заплахи за сигурността“ – заяви проф. Янчева и допълни, че пандемията Ковид-19 е изправила света пред нови предизвикателства, което поставя нови акценти пред темата за сигурността в спорта.
Наред с традиционните теми бяха представени и дискутирани новите рискове в спорта като информационната сигурност, фалшивите новини, социалните мрежи и нанотехнологиите.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share