НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3435915 Картинка 11372742 Картинка 12115818 Картинка 1863105 Картинка 6628616 Картинка 1839157 Картинка 7522588 Картинка 2619000 Картинка 2780436 Картинка 6875535

Олимпийският дух отново се възцари на учебно-спортната база на НСА в Несебър

 
След едногодишно прекъсване олимпийският дух отново превзе Водната учебно-спортна база на НСА в Несебър, където стартира 39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5-8 юни 2021 г.).
Събитието по традиция събира участници от цялата страна в сферата на образованието, отдадени на ценностите на  олимпизма, както и техни колеги с интерес към темата и с желание да предават на своите възпитаници олимпийските принципи. 
На първата среща преди официалното откриване директорът на Националната олимпийска академия (НОА) проф. Лозан Митев приветства всички педагози и студенти – участници в поредното издание на НОА и представи трите основни фундамента, на които стъпва и се дължи феномена Олимпийска академия.
„Националната олимпийска академия обединява настоящи и бъдещи педагози. Дали това ще са хора, работещи в областта на спорта, на изкуството или на точните и хуманитарни науки, това обогатява нашите възможности за сътрудничество. Второто, което трябва да подчертаем, е че Академията съсредоточава своята политика да развива солидарност и обмяна на опит. И на трето място е взаимната подкрепа. Това са трите фундаментални функции, които нашата институция си поставя като стратегия в своето развитие“ – заяви проф. Митев.
Той представи официалните гости и ключови лектори във форума, които предизвикаха заслужените аплодисменти на аудиторията в залата – генералният секретар на БОК Белчо Горанов, олимпийският шампион по вдигане на тежести Асен Златев, който ще представи книгата за своя живот „Пътя на скитника“, Еда Чауши – директор на НОА на Албания, Росица Иванова – ръководител на РУО София област, директорът на ПГТМ „Христо Ботев“ в Ботевград и възпитаник на НСА – Иван Николов, световният шампион по стрелба с лък, също възпитаник на Спортната академия – Явор Христов, понастоящем преподавател по ФВС и много други. 
По традиция олимпийската общност откри официално 39-ата сесия на НОА в Старата Митрополия на Несебър с поздравления от генералния секретар на БОК, Белчо Горанов и представителя на община Несебър Кремена Стефанова. От името на проф. Николай Изов, ректор на НСА и заместник-председател на БОК, участници и гости бяха приветствани от проф. Кирил Андонов, който им пожела успешна и ползотворна работа в духа на олимпийските идеи и ценности.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share