НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 818231 Картинка 4057543 Картинка 10333237 Картинка 9077352 Картинка 6312529 Картинка 11226246 Картинка 11517978 Картинка 10145091 Картинка 3400896 Картинка 6844815

Делегация на университета „Джелал Байар“ посети НСА

 
Делегация на турския държавен университет „Джелал Байар“ в гр. Маниса, водена от ректора, проф. Ахмет Атач, се срещна с ръководството на Национална спортна академия „Васил Левски“.
Двете институции имат договор за обмен на студенти и преподаватели по линия на програма Еразъм + на Европейския съюз, но делегацията бе в  Спортната академия, за да разшири сътрудничеството и по препоръка на посолството на Република Турция, което е представило НСА, като водещ университет в професионални направления „Спорт“, „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт“, „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“.
Ректорът , проф. Николай Изов представи подробно пред своя колега възможностите, които предлага Академията, нейната уникалност като структура и образователна насоченост, както и богатата материална учебно-спортна база в София и страната. „Това , с което се гордеем е, че в сравнение с другите висши училища в страната – 53 на брой, ние разполагаме с най-богатата материална база. Имаме бази на три планини, на Черно море с плавателни съдове, с това което виждате в кампуса ни в Студентски град, още няколко в центъра на София. Но още повече се гордеем с нашите висококвалифицирани преподаватели“ – заяви проф. Изов и допълни готовността на ръководството за разширяване на сътрудничеството. Той използва случая, за да покани проф. Ахмет Атач и негови колеги на Международния конгрес „Приложни науки в спорта“ и гала-спектакъла „Полет към звездите“, които ще са кулминацията на честванията на 80-годишнината от основаването на НСА „Васил Левски“ през декември 2022 година.
Ректорът на университета „Джелал Байар“ благодари на своя домакин за личното и топло посрещане и сподели, че в спорта и общественото здраве вижда възможностите за бъдещо сътрудничество. „Благодарение на досегашните ни взаимоотношения и отличното сътрудничество между нашите държави ние можем да се виждаме и да обменяме добри практики. За нас сътрудничеството с Националната спортна академия е приоритетно и поради тази причина сме тук лично, тъй като бихме искали да имаме първо – добри отношения и второ – визитата да бъде гаранция за добри отношения и в бъдеще“ – заяви проф. Ахмет Атач и отправи покана към проф. Николай Изов да посети университета Джелал Байар“ в Маниса с екип на НСА.
На срещата в кабинета на ректора присъстваха и проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност, проф. д-р Иван Мазнев, заместник-ректор по учебната работа, представители на посолството на Република Турция в България и експерти от турския университет.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share