НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2194089 Картинка 4375869 Картинка 3245882 Картинка 3344479 Картинка 3044382 Картинка 11299369 Картинка 4376247 Картинка 6022815 Картинка 6339810 Картинка 2326648

Стартираха дейностите по програмата за сътрудничество между НСА, ГДПБЗН-МВР, СО на БЧК и РУО – София-град

Днес се проведе демонстрация на основните дейности от проекта за споразумение за сътрудничеството между Национална спортна академия „Васил Левски“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, Столичната организация на Българския червен кръст и Регионалното управление по образование – София-град. 
Домакин на събитието беше столичното 81 СУ „Виктор Юго“. Близо 500 ученици участваха в организираната учебна евакуация. Доброволци от „Доброволно формирование за овладяване на бедствия София“ при Столична община и сектор “Доброволни формирования“ при ГДПБЗН – МВР заедно със служители от 07 РСПБЗН към СДПБЗН демонстрираха височинно спасяване посредством въжета и извеждане на пострадал чрез автомеханична стълба. Доброволците от Софийската организация на БЧК представиха уменията си за оказване на първа помощ на пострадал при пожар. В рамките на инициативата учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с техниката и оборудването на пожарникарите. 
Целта на проявата е свързана с формирането на готовност при учениците за адекватни действия в ситуации, свързани с пожари, бедствия и извънредни ситуации, за оказване на първа помощ на пострадал, както и за създаване на интерес към участие в доброволчески дейности.
В края на събитието се представиха възможностите за обучение на групи по интереси от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", както и започващото обучение на учителите в НСА "Васил Левски".
НСА „Васил Левски“ изказва благодарности на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, на Столичната организация на Българския червен кръст и на Регионалното управление по образование – София-град за успешното сътрудничество във връзка с повишаването на знанията и уменията на учениците от I до XII за пожарната безопасност и за защитата при пожари, за бедствията и извънредните ситуации, както и за оказването на първа помощ на пострадал при възникване на произшествия от такъв характер.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share