НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11386854 Картинка 8258557 Картинка 6376980 Картинка 5289875 Картинка 8117208 Картинка 11534172 Картинка 11400046 Картинка 11094556 Картинка 8536298 Картинка 10459598

НСА и БФ Волейбол ще си партнират дългосрочно

 
Изключително важни проекти за дългосрочно сътрудничество обсъдиха днес ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов и председателят на Българската федерация по волейбол – Любомир Ганев.
Основни теми на срещата бяха учебните програми по волейбол и тяхното съдържание, стартирането на ремонта и модернизирането на игрището по плажен волейбол на територията на Академията, създаването на клуб, както и следдипломната квалификация на треньорските кадри.
Проф. Изов изказа адмирациите съм към Любо Ганев за амбициозната програма за развитие на волейбола, която той стартира веднага след избирането за председател на волейболната федерация и желанието му тя да обхване всичките направления на този успешен български спорт.
„Спортната академия ще продължава да подкрепя всички Ваши начинания и Ви благодарим, че обръщате внимание на висококвалифицираното образование, което дава нашата Академия, както и на експертите, които имаме и са Ваши партньори в създаването на методиките по волейбол. Наши бивши и настоящи възпитаници са звезди на българския волейбол, сред които и Вие, и продължавате да сте нашите успешни посланици и партньори“ – заяви проф. Николай Изов.  
От своя страна Любомир Ганев посочи, че залага много на усъвършенстването на волейболните кадри чрез обучението им по линия на Центъра за следдипломна квалификация към НСА, в който преди дни стартира и първия, за тази година, курс за треньори по волейбол. „С експертите и преподавателите от сектор „Волейбол“ разработваме в момента единната методика за подготовка на подрастващи до 13 години и когато е готова тя ще стане „библията“ за всички треньори у нас в тази възрастова група. Като важно продължение ще създадем и методи за контрол по региони“ – заяви президентът на федерацията и допълни, че важна част от партньорството с НСА ще е и подготовката на волейболни кадри в областта на спортния мениджмънт, които да допринесат за новия облик и развитие на волейбола и връзката с бизнеса.
Като важен елемент от съвместното партньорство с Академията Ганев изтъкна и проекта за модернизация на съоръжението за плажен волейбол, където федерацията ще помага с експертни решения и организирането на държавни първенства в различните възрастови групи.
На срещата в кабинета на ректора присъстваха още доц. Георги Божилов, ръководител на катедра „Волейбол, баскетбол, хандбал“, доц. Вера Антонова – ръководител на сектор „Волейбол“ и заместник-декан на факултет „Педагогика“, гл. ас. Владимир Котев, Валентин Добрев – административен директор на НСА,  инж. Деян Кючуков от отдел „Капитално строителство“ и др.  
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share