НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Студентите връчиха на ректора шампионската купа от „Летен университет`2020“

Студентите, представили успешно Национална спортна академия „Васил Левски“ на студентските игри „Летен университет`2020“, връчиха днес комплексната шампионска купа на ректора, проф. Николай Изов.

От името на цялото ректорско ръководство той ги поздрави с постигнатия пореден успех и затова, че продължават да представят достойно Академията. „За нас е чест да сме с Вас, да Ви подкрепяме и се гордеем с постиженията Ви във всичко и навсякъде. Студентските игри излизат извън рамките на спортното майсторство, но това е събитие с друга идея. Идеята студентите от всички висши училища да са заедно, да се обединят, да споделят опит, мисли и идеи“- заяви в приветствието си проф. Изов.

По време на срещата ректорът информира младите колеги, че вече е напълно реновирана и модернизирана най-голямата и представителна зала на Академията – Аула Максима, която ще отвори врати за началото на новата учебна година, 23 септември. Проф. Изов зарадва студентите и с новината че до края на септември ниското тяло на общежитието- бл. 15, ще е напълно ремонтирано и оборудвано с ново обзавеждане. 

Нашите представители спечелиха първото място с най-много завоювани точки в крайното класиране от деветте вида спорт в 18-тото издание на най-голямото събитие в непрофесионалния студентски спорт. В събитието се включиха рекорден брой студенти- 460, от 20 висши училища в страната.

Ежегодните студентски игри се организират от Националното представителство на студентските съвети, а тази година домакин бе х-л „Green Park“ в Китен.

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образование и междукултурните ценности.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share