НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 871365 Картинка 2604720 Картинка 2396676 Картинка 7522171 Картинка 1147545 Картинка 7051046 Картинка 5909865 Картинка 3788755 Картинка 515447 Картинка 8986093

НСА чества символично Международния олимпийски ден

Национална спортна академия „Васил Левски“ спази дългогодишната си традиция и отбеляза символично Международния олимпийски ден – 23 юни.

Всяка година на този ден олимпийски организации и образователни институции, съпричастни на идеалите на Олимпизма, изявяват своята признателност към делото на основателите на съвременното олимпийско движение и лоялност към моралните ценности на спорта.

При спазване на противоепидемичните мерки и изисквания гости на тазгодишното събитие, организирано от олимпийския клуб на НСА, бяха колеги и млади последователи от столични училища, както и членове на олимпийския клуб в  Босилеград. Те имаха възможността да гледат и специално създадения за събитието филм на гл.ас. Емилия Витанова – преподавател в катедра „Мениджмънт и история на спорта“. 

От името на ректора на спортната Академия и академичното ръководство, с поздравление към участниците се обърна проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията. Той припомни на младите хора целта и идеите за честването на този ден.

„Традицията да се отбелязва Олимпийския ден в България дължим на олимпийския клуб на нашата Академия, който преди 24 години, с подкрепата на БОК, учреди символичното факелно бягане, посветено на 100-годишнината от провеждането на първите олимпийски игри в Атина“ – допълни проф. Славчев.  

На финала на факелното бягане, преминало през територията на НСА и Студентски град, той прие символичния огън с традиционното за всеки олимпийски факлоносец „Приемам с гордост олимпийския огън чист и неопетнен“ и пожела на всички да го носят в сърцата си, за да продължават да разпространяват ценностите и идеалите на Олимпизма.

Международният олимпийски ден бе честван днес и във водната учебно-спортна база на НСА в Несебър, където студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“, при строго спазване на противоепидемичните мерки, чрез забавни игри, отдадоха почитта си към олимпийските символи и идеи.

 


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share