НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 594581 Картинка 4352638 Картинка 6218507 Картинка 6559607 Картинка 267246 Картинка 306893 Картинка 11767728 Картинка 7181367 Картинка 9183605 Картинка 8607217

Президентът на Република България награди с орден „Стара планина“ Христо Меранзов и Дончо Папазов

Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи за техните професионални успехи, за издигане авторитета на страната ни и приноса им за нейното развитие.

С орден „Стара планина“ първа степен бяха удостоени известният спортен деятел Христо Меранзов, за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта и журналистът и мореплавател Дончо Папазов за принос в областта на спорта, науката и журналистиката.

На тържествената церемония в Гербовата зала присъства ректорът на Национална спортна академия, проф. Пенчо Гешев, който е председател на Инициативния комитет, предложил за награждаване мореплавателя Дончо Папазов за изключителни заслуги към българския спорт и България като морска държава и по случай 80-годишнината му.

На церемонията проф. д-р Цекомир Воденичаров беше отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.

С орден „За военна заслуга“ първа степен беше удостоен о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт е отличен за развитието и укрепването на Въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.

От името на наградените Христо Меранзов благодари за признанието на усилията им. „Ние четиримата, макар и в различни области, сме работили в обща посока – това е човекът, неговото физическо и интелектуално развитие. Всеки от нас, в своята област има постижения в практиката, които са били забелязани“, допълни Меранзов.

 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share