НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 10457083 Картинка 128638 Картинка 1004469 Картинка 3968642 Картинка 1622841 Картинка 2130617 Картинка 10665548 Картинка 6352087 Картинка 9278966 Картинка 10549663

„Споделени игри“ за хора със специални потребности – 5 юни на Витоша

 
Тази събота, на 5 юни, за трета поредна година „Споделените игри“ ще покажат, че планината е за всички и заедно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специални потребности и техните проблеми в съвременното общество. 
„София – европейска столица на спорта", Национална спортна академия „Васил Левски“ и Дирекция на Природен парк „Витоша“ отново организират уникален спортен празник на Игликина поляна. В него предимно деца в неравностойно положение ще получават напътствия и възможност да спортуват, подпомагани от свои връстници ученици.
Това лято традицията се продължава с програма от 13 вида спорт, игри и викторини, в които ще вземат споделено участие хора със специални потребности. В организацията активно се включват Спортен клуб „Вертикален свят“ и Сдружение „Паракидс“. Целта е по естествен път, чрез спорта да бъдат въвлечени в активни действия и хора в неравностойно положение. Наред с това - да се запознаят децата в отделните спортни дейности с възможностите и спецификите във видовете спорт при занимания на хора, които се нуждаят от помощ и съдействие. За първи път към участниците ще се включат ученици от Средно специално училище за деца с увреден слух.
Инициативата има благотворителна цел – да популяризира кампанията „Витоша – достъпна за всички“, която в последните години набра средства за изграждане на алеи и спортни площадки в планината за хора в риск. Тя е продължение на ефекта с направата на фокусиралия огромен интерес филм „Един ден на Витоша“и организирането на спортния фест „НДК – 360“ всяка година през септември. В крайна сметка чрез благотворителната кампания бяха събрани над 11 000 лв., които бяха инвестирани в строителството на вече завършените спортни сетове за хора в неравностойно положение на Игликина поляна. Отделно Фондация „София – европейска столица на спорта“ подпомогна кампанията с 10 000 лв. и инициира рехабилитацията на пътя до Игликина поляна за да имат хората по-лесен и комфортен достъп за спорт и туризъм до планината. 

Трети „Споделени игри“ на Витоша – 5 юни (събота) от 10 до 12 ч. на Игликина поляна.
 Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share