НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ръст от 15% на кандидат-студенти отчита НСА „Васил Левски“

Повишение с 15 % на броя на кандидат-студентите, в сравнение с предходната година, отчита Национална спортна академия „Васил Левски“ в последния ден от кампанията за подаване  на документи за кандидатстване.

Желание да продължат професионалната си квалификация в НСА от учебната 2020/2021 г. са заявили олимпийски, световни и европейски медалисти в спортовете художествена гимнастика, волейбол, борба, гребане, джудо, таекуондо и др.

От подадените до този момент заявления прави впечатление големия интерес към специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ с професионална квалификация „Учител по физическо възпитание“, както и за специалност „Спорт“ -  „Футбол“ и „Кинезитерапия“.

Конкурсният изпит по документи за специалност „Спорт“ е на 12 или 13 юли, а обявяването на всички оценки за образуване на бал е на 15 юли 2020 г.

Класирането за приетите студенти в редовна и задочна форма на обучение с първа заповед на Ректора ще бъде обявено на 16 юли (четвъртък) след 15,00 ч.

Срокът за записване на новоприетите в НСА студенти е от 17 до 24 юли (включително) по определен график, за избягване на струпване и спазване на противоепидемичните мерки.

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share