НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Светла Згурова с отличие в престижната класация „Млад спортист на България`2019“

Състезателката на клуба по модерен петобой на НСА, Светла Згурова, бе класирана на четвърто място от спортните журналисти в престижната анкета „Млад спортист на България” за 2019 г. на Via Sport.bg.

Тя заслужи отличието за спечелените шампионски титли от Световното и Европейско първенство по модерен петобой при девойките до 17 години.

Победител в IX-тото издание на анкетата на сайта за детско-юношески спорт стана 16-годишният плувец Йосиф Миладинов, който през изминалата година стана трети в света при юношите на 50 м бътерфлай и втори на 100 м в същия стил. Той има и покрит норматив „А“ за олимпийските игри в Токио.

Мартин Стоев е треньор №1, а воденият от него национален отбор при юношите под 17 години е първи в класацията за отбор на годината.

Тази година Viasport.bg връчи и три специални приза.

"Воля за победа" отиде при 14-годишния футболист на ФК "Национал" (София) Кубрат Комсалов, който въпреки че е диагностициран с диабет, не се отказва от спорта, а е вдъхновение за своите съотборници.

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков стана първият носител на приз "Вдъхновение", а 12-годишната състезателка по водна топка на клуб "Локомотив Никола Нанов" Анелия Янева бе излъчена от Фондация "Емил Шарков" за приза "Деца на бащи герои", който се присъжда на деца на загинали служители на МВР.

Отличията на призьорите връчиха заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, Борислав Кьосев, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, главният мениджър на Корпорация "Развитие" Александър Александров и др.

 

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share