НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Христо Стоичков изнесе публична лекция пред студенти в НСА

С бурни аплодисменти бе посрещнат Христо Стоичков от студентите в специалност „Футбол“ в препълнената зала „Франц Бекенбауер“ на Национална спортна академия.

Звездата на световния футбол изнесе публична лекция на тема „Характеристика на головите атаки – Световно първенство`2018“, а поводът, който го доведе отново в НСА е подновяването на неговия УЕФА ПРО лиценз.

„Направихме нещо, което ще е от голяма полза за Вас, защото футболът се променя всеки ден. Анализирахме последното Световно първенство за характеристиката на головете. Аз цял живот съм бил нападател и винаги ме е интересувало по какъв начин да научим младите ни футболисти как се бележат голове и как да се бранят. Нападателят трябва да вкарва, но играта е колективна и той трябва да помага на тези, които са зад него“ – заяви пред присъстващите Стоичков.

Повече от час студентите имаха възможността да черпят ценна информация директно от един от най-големите играчи в историята на българския и световен футбол.

Преди лекцията Христо Стоичко се срещна с проф. Николай Изов, заместник-ректор по учебната работа, с който дискутираха процеса на обучение и все по-нарастващия интерес за кандидатстване в НСА. 

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share