НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4799387 Картинка 8225605 Картинка 5366012 Картинка 11337837 Картинка 3847363 Картинка 6917092 Картинка 6129862 Картинка 4708167 Картинка 9089455 Картинка 8117672

Летен лагер по адаптирани водни спортове на УСБ – Несебър

Публикувано на 01 юли 2019

За тринадесети пореден път в учебната база по водни спортове на Национална спортна академия „Васил Левски“ в Несебър деца и възрастни с увреждания участваха в традиционния летен лагер по адаптирани водни спортове.

Обучението се проведе в периода 20-30 юни 2019 г. с участието на 27 деца и младежи със и без увреждания от всички краища на България, както и възрастни от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Баня, община Карлово.

Летният лагер е методическа практика за студентите от магистърската програма по Адаптирана физическа активност и спорт (АФАС) при НСА, като заедно с тях участваха и студенти инструктори от специалност АФАС от България, Гърция, Кипър, Либия, Абу Даби, Испания и Дубай. Всички те влязоха в ролята на спортни партньори на децата и възрастните в придобиването на нови умения.

Участниците в лагера се забавляваха в практикуването на плуване, кану-каяк, ветроходство и голямото разнообразие от игри във водата и на плажа. За доброто настроение допринасяха и ежедневните занимания със зумба.

Заместник-ректорът по учебната работа проф. Николай Изов връчи на всички участници сертификати и награди за успешното завършване на курса.

Водещи преподаватели в тазгодишното издание на летния лагер бяха доц. Стефка Джобова, гл.ас. Вили Александрова, ас. Ивелина Кирилова, хон. преп. Слав Петков.

Опитът на педагозите от НСА показва, че адаптираните занимания с водни спортове се отразяват изключително благоприятно на физическото и психическо състояние на хората с увреждания. Активностите имат мощен положителен ефект върху социализацията и интеграцията на децата и възрастните, независимо от характера на техните специални потребности.

Затова методиката на провежданото обучение е ориентирана към осъществяването на комплексни цели и задачи

Линк към страницата на сектор АФАС - https://www.facebook.com/afasNSA/

 

   


 
Facebook Twitter Share