НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

В НСА стартират обучения по проект на БОК за следсъстезателна адаптация на спортисти

В Национална спортна академия „Васил Левски“ започна поредица образователни модули по проект на Българския олимпийски комитет – SMАRT SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Целта на обученията е да се повишат технологичните умения на елитните състезатели и треньори, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера.

В рамките на събитието, бе представена и създадената онлайн платформа, която представя и предоставя за ползване smart-алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуална кариера на елитни спортисти.

В обучението се включиха 20 студенти, преподаватели и спортисти, сред които скиорите Мария Киркова и Веселенин Цинзов, прекратили тази година активните си спортни кариери.

Семинарът бе открит от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, който изтъкна ползата от подобни проекти за следсъстезателната социална адаптация на спортните хора в обществото. Водещ на презентацията бе създателят на платформата инж. Евгени Нончев, а сред лекторите бе проф. Лозан Митев – ръководител на сектор „История на спорта“ към катедра „Мениджмънт и история на спорта“ в НСА.

SMART SPORT подкрепя прилагането на Насоките на Европейския съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кориери на активни спортисти и треньори

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share