НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия

За четвърта поредна година Българската асоциация по хемофилия организира Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората със заболяването хемофилия.

Събитието ще се проведе на 21 април (неделя) с начало 11:00 ч., едновременно в няколко града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Отправна точка за София са „Пилоните на НДК“.

Сред основните цели на кампанията са да повиши информираността, да намали дискриминацията срещу болните и различни хора, да стимулира институциите да бъдат по-отговорни и да ни обедини в едно по-сплотено гражданско общество.

Национална спортна академия „Васил Левски“ подкрепя инициативата и нейното послание „Движението е промяна“. Вдъхновението за велопохода идва от факта, че колоезденето е един от двата препоръчителни спорта за пациентите, болни от хемофилия. Хемофилията е генетична болест, чието лечение е напреднало, овладяно и дава възможността на всички засегнати да водят един нормален, равнопоставен и пълноценен живот.

Всички, които проявяват интерес към Велопоход „Заедно“ и неговата кауза, ще открият подробна информация във Фейсбук страницата на Българската асоциация по хемофилия https://www.facebook.com/haemophilia.bulgaria/

 

    Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share