НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Възпитаници на НСА организират в Чикаго Олимпиада в чест на Васил Левски

Българската диаспора в Чикаго (САЩ) ще отдаде почит към Апостола на свободата Васил Левски със спортни игри и предизвикателства. Главни инициатори на събитието са възпитаниците на Национална спортна академия „Васил Левски“, които не за първи път се заемат с начинания, насочени към утвърждаването на българската културна идентичност и духовност. 

Събитието – Олимпиада „Левски“ – ще се проведе на 10 февруари и се организира съвместно от Генералното консулство и Олимпийският клуб „Васил Левски“ в Чикаго, Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, Съюз на писателите в Америка и по света и др. В планираните спортни игри и викторини ще вземат участие ученици от българските училища в Чикаго.   

Подготвяното в чест на Васил Левски събитие е поредната инициатива, осъществена от възпитаници на Национална спортна академия. Именно нашите студенти в Чикаго, организирани от Николай Василев, сега отговорен спортен редактор на вестник „Chicago Weekly”, са сред родолюбивите българи, които през 2015 г. успяха да издигнат паметник на Левски в американския град. 

Повече за Олимпиада „Левски“ можете да прочетете ТУК

 

 

 

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share