НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Проведе се поредна работна среща по проекта ONSIDE с участието на НСА

Преподавателят от катедра "Мениджмънт и история на спорта" в НСА доц. Иван Славчев бе участник работна среща по проект ONSIDE в National Sports Centre Papendal - най-големият подготвителен спортен център в Холандия. Проектът предвижда създаването на платформа за обучение и подготовка на спортни съдии от всички спортове в базови умения и знания.

Преди това партньорите трябва да проведат проучване на настоящата реалност в спортното съдийство в различните държави и спортове. Това е и целта на срещата - изготвяне на модел на проучване включващо четири етапа - проучване на добри практики, документален анализ, консултации със Европейски федерации и електронно допитване с национални федерации.

Проектът е финансиран по програма Еразъм+ и в него участват European Athletics, European Handball Federation, European Table Tennis Union, Sports Officials UK, Afcam, British Wheelchair Basketball, Netherlands Olympic Committee, Romanian Football Federation, SportMalta, Национална спортна академия "Васил Левски".

 

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share