НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 741328 Картинка 5343046 Картинка 11860958 Картинка 9839166 Картинка 8134122 Картинка 9508786 Картинка 10239263 Картинка 638690 Картинка 6902207 Картинка 9569546

В НСА започна Детски лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“

Публикувано на 03 юли 2018

От 2 до 20 юли в Национална спортна академия „Васил Левски“ се провежда Детски лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“, организиран съвместно с Район „Студентски“ на Столичната община.

Официалното откриване се състоя пред арката на Академията в присъствието на ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, помощник-ректора проф. Кирил Андонов, кмета на район „Студентски“ Димитър Дилчев и заместник-кмета Велина Белева, експерта от Министерството на младежта и спорта и депутат в 42-ро и 43-то Народно събрание Иван Димитров и др. Всички те пожелаха на участниците много весели моменти, незабравими мигове, нови приятелства и, разбира се, усвояване на нови знания и умения. 

14-тото издание на триседмичния безплатен лагер се осъществява с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при район „Студентски“. Тази година ваканцията е под надслов „#АЗ@града# - #АЗ@мрежата#“. За да подкрепят каузата за толерантно общуване в интернет, както и в социалната среда, всички деца облякоха сини тениски и шапки, носещи посланието.

Програмата на Детски лагер по изкуствата и спорта е насочена към разкриване потенциала на всяко дете и изграждане на двигателни способности в приятна и безопасна среда, под ръководството на квалифицирани специалисти и преподаватели. Заедно с разнообразните спортни активности участниците развиват и обогатяват емоционалните, интелектуалните и социални си умения.

В спортните дейности на лагера е предвидено начално обучение на децата по крикет, тенис на корт, бейзбол, ръгби, хокей на трева, футбол, фехтовка . За първи път през тази година в програмата са включени спортовете скуош, лека атлетика и шах.

Детският лагер по изкуствата и спорта се провежда с активното участие на студенти и преподаватели от НСА , като в екипа са: Габриела Йотова, Николай Йорданов, Веселин Добрев, Николай Нанков, Васил Христов, Мартин Асенов , Николай Нанков, Живка Иванова, Валтер Диков, Ради Данов, Стивън Гьорев, Папагеоргу Панайотис, Пемо-Пол Пемов, Елена Красимирова, Крум Ловков д-р, Боряна Петкова, доц. Антонио Антонов , гл. ас. Янош Брогли, гл. ас. Павел Велков , гл. ас. Радислав Атанасов и др. Отговорник за координацията на дейностите е гл. ас. Людмил Тренев.

Академичното ръководството на НСА „ Васил Левски“ е осигурило за участниците ползването на спортните съоръжения за пълноценното провеждане на детския лагер.

Заниманията са съобразени с възрастовите особености на децата. По време на обучението участниците ще се срещнат с най-изявените български състезатели в отделните спортове, които ще им демонстрират своите умения.

   


 
Facebook Twitter Share