НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Представители на НСА "Васил Левски" взеха участие в събитието EUF Open Space

Представители на НСА "Васил Левски" взеха участие в събитието EUF Open Space, което се проведе от 20 до 22 юни 2018 г. в гр. Солун, Гърция. Домакин на тазгодишната среща бе Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης /Солунския университет „Аристотел“/, а в трите си дни събитието събра над 70 представители на университети и организации свързани с образованието в Европа.

Open Space е събитие за т. нар. “инкубация” на проекти и вече няколко години дава възможност на участниците в него да научат повече за възможностите за финансиране от ЕС, да обсъждат своите проектни идеи с колеги от цяла Европа и да планират следващите стъпки за подаване и управление на проектни предложения. Жизнената и творческа среда предлага множество възможности за споделяне на мрежи и най-добри практики между служители от висшето образование, работещи по проекти на ЕС.

Open Space се организира от European University Foundation /Фондацията на Европейските университети/ за четвърти път. EUF е мрежа от университети, ангажирани да създадат модерно, силно и конкурентно европейско пространство за висше образование. EUF е важен защитник на идеите за значително увеличаване на количеството и качеството на студентската мобилност, редовно представяне на нови идеи, политики и препоръки. Мрежата има богата история на насърчаване на реформата на политиката и допринасяне за по-нататъшното развитие на програмата "Еразъм".

 

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share