НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА и РУО-София регион подписаха споразумение за сътрудничество

Рамково споразумение за сътрудничество сключиха Национална спортна академия „Васил Левски“ и Регионалното управление на образованието – София регион. Документът, който очертава областите на взаимодействие между двете институции, бе подписан от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и началника на РУО - София регион Росица Иванова.

Споразумението предвижда осъществяване на съвместни дейности в сферата на физическото възпитание и спорта в региона на Софийска област, сред които разработване на регионални и национални проекти с фокус спорт, обучение за повишаване на квалификацията на учители по физическо възпитание и спорт, експертно сътрудничество и методическа помощ в полза на училищното образование и други аспекти.

Като изразиха задоволство от досегашната си съвместна работа, ръководителите на двете институции проф. Гешев и г-жа Иванова заявиха воля да обединят усилията си в подкрепа на качествено, съвременно и ефективно обучение по физическо възпитание и спорт.

На събитието присъстваха представители на Академичното ръководство от страна на НСА и ст. експерт Иван Николов от РУО-София регион. Гостите получиха като подарък Албум на спектакъла „Расте, но не старее“. Изданието съдържа богат снимков материал и филм във формат HD на грандиозното представление, с което НСА отбеляза 75-ата годишнина от основаването си.

 

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share