НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Антонина Зетова: Целта е постижима!

 

Старши треньорът на националния отбор по волейбол - жени до 23 години Антонина Зетова изнесе открита лекция в Национална спортна академия, на 11 октомври. Модератор на срещата бе проф. Димитър Михайлов, преподавател към Катедра „Баскетбол, волейбол, хандбал“.

Студенти и треньори по волейбол имаха възможността да разговарят с най-титулуваната волейболистка на България и една от най-изявените в света за времето на състезателната си кариера. На последното Световното първенство в Словения за жени до 23-годишна възраст, нейните възпитанички завоюваха бронзови медали – успех, който България отдавна чакаше. Волейболистките ни се наложиха в малкия финал с 4:2 над отбора на Доминиканската република.

„Целта е постижима, а всеки състезател трябва да дава максимума от себе си на всяка тренировка!“ С тази максима Антонина Зетова преодолява предизвикателството да подготви отбора за кратко време. В нелеката задача да се уеднакви физическата подготовка на състезателките от различни клубове, да се постигне силна мотивация и да се приложи правилната концепция за игра, й помага целият треньорски щаб.

Като част от формулата на успеха Зетова изтъкна умението на всеки състезател да преодолява собствените си лимити и подчерта, че „отговорността и на пейката, и на игрището е много голяма.“

 

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share