НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5001314 Картинка 5971683 Картинка 4722495 Картинка 6056860 Картинка 10779989 Картинка 6122304 Картинка 3666381 Картинка 9007201 Картинка 3497745 Картинка 1906357

Министър Дашева награди Станимир Беломъжев за световната титла в Красноярск (Русия)

Публикувано на 16 март 2017
     

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева връчи на най-добрия ни състезател в ски ориентирането Станимир Беломъжев специална статуетка по повод спечелването на световната титла на първенството на планетата в Красноярск (Русия). Шампионът получи отличието в присъствието на своя баща и треньор Иван Беломъжев, председателя на Българска федерация по ориентиране проф. Атанас Георгиев и съветника на проф. Дашева Емил Костадинов.

„Пожелавам ти да си жив и здрав и да ни радваш и догодина с много победи. Тази година беше за теб изключително успешна и постигна високи резултати във всички състезания, в които участваше. Пикът на подготовката ти трябваше да е на световното първенство и вие демонстрирахте отлично управление на физическата форма“, каза проф. Дашева.

Станимир Беломъжев постигна най-големия успех в кариерата си на 10 март, на средната дистанция на световното първенство по ски ориентиране в Красноярск (Русия). Отличието е 12-то в кариерата му, като досега е бил три пъти европейски шампион, има два сребърни и бронзов медал от първенствата на планетата, носител е на Световната купа за 2015-та година.

„Тази година успяхме да подредим програмата и да проведем подготовката много добре. За пръв път в средата на март имахме голямо първенство, какъвто е световният шампионат, и това беше предизвикателство за мен. Радвам се, че се представих добре“, каза Станимир Беломъжев.

Министър Дашева обсъди със Станимир Беломъжев, Иван Беломъжев и проф. Атанас Георгиев възможностите за подготовка на Белмекен и мерките, които Министерството на младежта и спорта ще вземе, за да подобри условията за провеждане на лагери и състезания във високопланинската база.

Министерството на младежта и спорта ще отличи Станимир Беломъжев за световната титла и за бронзовия медал от европейското първенство във Финландия съгласно Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от ММС за постигнати призови класирания през 2017 г.

Източник: http://mpes.government.bg/

 

 


 
Facebook Twitter Share