НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11090814 Картинка 3576270 Картинка 8510745 Картинка 1243075 Картинка 3458795 Картинка 11715351 Картинка 4835884 Картинка 10734251 Картинка 9169263 Картинка 921693

НСА "Васил Левски" беше съорганизатор на спортен празник на район "Младост".

Публикувано на 30 май 2016

Спортен клуб АФАС-НСА се включи с адаптирани спортни игри и демонстрации!

Повече от 1000 деца със и без специални потребности участваха в традиционния празник на район „Младост“ в София и се забавляваха с изложби, концерти, пленери и спортни демонстрации. Национална спортна академия „Васил Левски“ беше съорганизатор на тържествата и се включи с адаптирани спортни игри, организирани от спортен клуб АФАС-НСА и АФАС-Младост. Момчета и момичета от 2 до 20 години се веселиха с игри с топка, прескачане на въже, демонстрации по ръгби и упражнения за координация и гъвкавост. В празника се включиха и пенсионерите от спортен клуб АФАС-Младост, които показаха как движението лекува болката. Помагаха им преподаватели и студенти от НСА, а в заниманията се включиха и треньорите и децата от спортен клуб АФАС-Перник. Участниците показаха, че желанието за движение и доброто настроение са по-важни от възрастта и от ограниченията заради уврежданията.

- Целта на празника е да покажем как се работи в детските градини и в училищата и услугите, които се предлагат там – каза Валентин Колев, старши специалист младежки дейности, спорт и туризъм в район „Младост“. – Акцентираме върху адаптираната лечебна гимнастика и върху работата с хора с увреждания, върху заниманията с по-възрастни хора от пенсионерски клубове, адаптацията им към съвременния начин на живот. Показахме как работим с Национална спортна академия „Васил Левски“, където са залегнали програмите за адаптация на хората с увреждания. Работата с тях става все по-популярна, благодарение на спортен клуб АФАС-Младост, в който работят специалисти в тази област. Те ползват нашите бази, в басейна на 131-во училище например деца с увреждания се учат да плуват.

Пенсионерите от спортен клуб АФАС–Младост, които от март работят под ръководството на Лъчезар Ангелов, Величка Ангелова и Габриела Иванова, направиха тренировка на открито. Близо сто души се занимават в няколко групи и с помощта на специалистите облекчават проблемите от заболяванията на опорно-двигателния апарат.

източник: http://www.disabledsportsbg.com/Sofianzi-ot-2-do-80-godini-se-vkljuchiha-s-adapritan-sport-v-praznika-na-raion-Mladost-n180.php

снимка: Росица Стойкова

 

 


 
Facebook Twitter Share