НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8500964 Картинка 7550644 Картинка 9081197 Картинка 3380238 Картинка 10901777 Картинка 2386607 Картинка 5535937 Картинка 2383202 Картинка 10771707 Картинка 12143547

НСА чества символично Международния олимпийски ден

Национална спортна академия „Васил Левски“ спази дългогодишната си традиция и отбеляза символично Международния олимпийски ден – 23 юни.

Всяка година на този ден олимпийски организации и образователни институции, съпричастни на идеалите на Олимпизма, изявяват своята признателност към делото на основателите на съвременното олимпийско движение и лоялност към моралните ценности на спорта.

При спазване на противоепидемичните мерки и изисквания гости на тазгодишното събитие, организирано от олимпийския клуб на НСА, бяха колеги и млади последователи от столични училища, както и членове на олимпийския клуб в  Босилеград. Те имаха възможността да гледат и специално създадения за събитието филм на гл.ас. Емилия Витанова – преподавател в катедра „Мениджмънт и история на спорта“. 

От името на ректора на спортната Академия и академичното ръководство, с поздравление към участниците се обърна проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията. Той припомни на младите хора целта и идеите за честването на този ден.

„Традицията да се отбелязва Олимпийския ден в България дължим на олимпийския клуб на нашата Академия, който преди 24 години, с подкрепата на БОК, учреди символичното факелно бягане, посветено на 100-годишнината от провеждането на първите олимпийски игри в Атина“ – допълни проф. Славчев.  

На финала на факелното бягане, преминало през територията на НСА и Студентски град, той прие символичния огън с традиционното за всеки олимпийски факлоносец „Приемам с гордост олимпийския огън чист и неопетнен“ и пожела на всички да го носят в сърцата си, за да продължават да разпространяват ценностите и идеалите на Олимпизма.

Международният олимпийски ден бе честван днес и във водната учебно-спортна база на НСА в Несебър, където студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“, при строго спазване на противоепидемичните мерки, чрез забавни игри, отдадоха почитта си към олимпийските символи и идеи.

 


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share