НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Проф. Николай Изов се срещна с президента на Асоциацията на европейските треньорски академии към УЕФА

Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов проведе среща с Валтер Гаг – президент на Асоциацията на треньорските академии в Европа, която е структура на УЕФА.

Швейцарецът е у нас по покана на футболната треньорска школа към БФС и ще изнесе поредица от лекции за женския футбол, лиценз С в безплатен курс по програма на УЕФА.

Проф. Изов запозна госта с богатата учебно-спортна база на Академията, професионалните направления и спортни специалности, които предлага за своите студенти, както и с факта, че футболът е една от най-желаните специалности за обучение на специалисти в последните години.

От своя страна Валтер Гаг припомни успешните години за българския футбол, когато е имал възможността лично да е свидетел на представянето на националния ни мъжки отбор на Световното първенство в Америка през 1994 година. Той не спести и комплиментите си за Христо Стоичков, който участва много често в събития на УЕФА.

На срещата присъстваха и проф. Татяна Янчева – заместник-ректор по научната и международна дейност и проф. Лъчезар Димитров – технически директор на БФС и два мандата ректор на НСА „Васил Левски“.

 

 


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share