НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Награда от НСА за фотографа Иван Йочев на „Старт Фото София`2020“

Ректорът на НСА, проф. Николай Изов, връчи на фотографа Иван Йочев наградата в раздел „Спорт“ при официалното откриване на международния фотографски салон „Старт Фото София`2020“, в който са експонирани повече от 1800 снимки на 176 фотографи от 30 държави.

Събитието е единствено по рода си в България, поради наличието на раздел „Спорт“, а с включването на тази тематика организаторите искат да покажат тясната връзка между спорта и културата.

Фотосалонът се организира от лидерите в спортната фотография у нас - Бончук и Костадин Андонови, и е под патронажа на Столична община, в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство, Националното сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международната федерация по борба и Европейския съюз по борба.

Петото издание на „Старт Фото София`2020“ бе открито от заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов, който връчи и наградата в раздел „Цветна фотография“ на българския фотограф Явор Мичев.

Сред гостите на събитието бяха десетки наши олимпийски, световни шампиони и медалисти, ръководители на спортни институции и организации, дейци на спорта и изкуството.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share