НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

В НСА започна детският лагер по изкуствата и спорта на район „Студентски“

За 15-та поредна година район „Студентски“ организира Детски лагер по изкуствата и спорта под надслов „Звездна ваканция“, чийто домакин е Национална спортна академия „Васил Левски“.

Над 100 деца, на възраст от 8 до 13 години се включват в заниманията по спорт, изкуства, екология и култура в периода 01-19 юли 2019 г.

Безплатните активности за децата се осъществяват с финансовата подкрепа на „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“ към район „Студентски“ и със съдействието на треньори, преподаватели и студенти от всички катедри на НСА.

Гости на откриването бяха проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски“, заместник-ректорът по научната и международна дейност проф. Татяна Янчева, помощник-ректорът проф. Кирил Андонов, кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев. Специални гости на децата бяха Михаил Драгоданов и негови колеги от Главна дирекция за борба с организираната престъпност, с която община „Студентска“ работи от много години. В рамките на летния лагер те ще представят специална програма, чрез която децата да се запознаят със сигурността в интернет мрежата и как безопасно да ползват социалните си контакти в нея.

Кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев благодари на екипа, който за поредна година е в помощ при организацията и осъществяването на „Звездна ваканция“. „Много топли думи за НСА, чиято база винаги е отворена за нашите събития. Благодаря ви за всичко, което правите за децата на район „Студентски“, за децата на София. На вас, скъпи деца пожелавам да намерите много нови приятели, да се забавляване, защото спортът е здраве, а здравето е успех“ – поздрави присъстващите Димитър Дилчев.

Ректорът на НСА, проф. Пенчо Гешев приветства с „Добре дошли“ децата на „Звездна ваканция“ и им пожела приятни занимания, весели дни в НСА и слънчево време.

Организационният екип на детския лагер благодари специално на гл.ас. Людмил Тренев от катедра „Футбол и тенис“ и на неговия екип от треньори и студенти за помощта при реализирането и провеждането на „Звездна ваканция“.  
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share