НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

На базата на НСА в Несебър стартира 37-ата Олимпийска академия на БОК

С официална церемония в старата Митрополия на Несебър бе открита 37-ата Национална олимпийска академия на Българския олимпийски комитет, която тази година е на тема „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.

Обединени от олимпийските идеи и принципи, в продължение на четири дни, на учебно-спортната база на НСА в Несебър, среща си дават над 120 студенти, преподаватели, представители на олимпийски клубове от цялата страна, учители по физическо възпитание и спортни деятели. В рамките на събитието се провежда и 7-ата сесия за учители по физическо възпитание и директори на училища,  осъществяващи олимпийски проекти.

Програмата включва образователни лекции и дискусии по основната тема, дискусии и кръгли маси по актуални проблеми на олимпийското възпитание и образование, спортни състезания и дейности, творчески изяви и културни представления, представяне на проекти.

Лектори в тазгодишната сесия на НОА са проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски“ и зам.-председател на БОК, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, проф. Лозан Митев – член на Съвета на НОА и ръководител на сектор ИФС в НСА, проф. Кристиян Бушман от Германия, проф. Атанас Георгиев, доц. Даниела Томова и др.

Целта на сесиите на Националната олимпийска академия е да се представят нови идеи и виждания за олимпийското движение и мястото му в съвременното възпитание на младите хора. Наред с това НОА създава условия за представяне на всеки участник в творческо, педагогическо и научно отношение.
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share