НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

ПЪРВО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ

ПЪРВО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ“

31.03.2019 г. – 9.30 ч.

 

Предстои едно уникално събитие за София: на 31 март 2019 г. ще се проведе първо издание на Национален форум  „Ветроходство в Черно море” в зала АУЛА МАКСИМА на Национална спортна академия „Васил Левски” от 9:30 до 17:00 ч. Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, защото ветроходството ще бъде представено в различните му аспекти като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаването в Черно море и България. Лекторите допълнително ще разкажат своята лична история; как и защо са избрали ветроходството; на какво учи и възпитава морето и ветроходството в живота; за уважението и любовта към морето.

Лектори на Форума са изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България (включително и сърфисти): д-р Васил Куртев, Павлин Надворни, Светлозар Тенев, Павел Дуков, Лъчезар Братоев,  Стоян Георгиев, Дончо Папазов, като за уиндсърфа и кайтсърфа ще говори д-р Георги Манев,  а за психологията във ветроходството, лекция ще изнесе проф. Татяна Янчева, зам. ректор на НСА и психолог на националния отбор по художествена гиманастика. Две дами-Мариана Басарова и Елена Банкова ще говорят за жените във ветроходството и какви са възможностите да се започне и практикува ветроходство в България.

Специални гост-лектори са проф. Пенчо Гешев-ректор на Национална спортна академия „Васил Левски” (професор по ветроходство) и проф. Камен Фильов-международен съдия и член на Световното ветроходство (World Sailing) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

Във Форума в София се включват, като лектори, изпълнителният директор на ИАМА-г-н Живко Петров с тема „Морска администрация и ветроходство” и г-н Ангел Забуртов- генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” ще сподели за новите проекти и визия за изграждане на яхтени пристанища в България.

Ветроходна академия Кор Кароли кани всички любители на морето да присъстват на Форума, а освен, че ще имат възможност да се запознаят и разговарят с лекторите по време на паузите, могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, от където и да получат повече информация за пълната програма на Форума: http://www.corcarolisailing.org/forum. Входът е свободен!

Национален форум „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ” се организира от ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, с подкрепата на НСА „Васил Левски”, ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ- Варна, ДП „ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА, NOKIA, БОН МАРИН, ПОДДЪРЖАНЕ ЧИСТОТАТА НА МОРСКИТЕ ВОДИ АД и БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ.

А един ден преди Форума, на 30 март от 14:00 до 17:00 ч. в София в НСА ще се проведе семинар "Състезателни правила по ветроходство" с проф. Камен Фильов (международен съдия в World Sailing), за който можете да прочетете и запишите тук: http://www.corcarolisailing.org/seminars/. Семинарът е с вход свободен за всички студенти от НСА „Васил Левски”.

 Документи
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share