НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА отново е лидер сред университетите в професионално направление „Спорт“

На 12 февруари 2019 г., в церемония по награждаване на най-добрите висши училища в България за 2018 г., Национална спортна академия „Васил Левски“ за поредна година бе отличена за лидерската си позиция в професионално направление „Спорт“.                                                                               

На събитието присъства ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, който получи наградата за престижното първо място от Любо Ганев. „Това е академията, където се възпитават най-големите учители и треньори. Те са тези, които могат да запалят искрицата на спорта у децата“, заяви волейболистът в поздравлението си.

Не е толкова важно само да наградим най-добрите висши училища, а да ги стимулираме да се развиват. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и призова висшите училища  да концентрират усилия там, където са силни, тъй като все повече ще се говори за недостиг на кадри в определени професионални направления и специалности. "Работата в партньорство с ректорите е ключова за участието на висшите училища в европейски мрежи от университети. Това ще им гарантира конкурентоспособност на образователния пазар", посочи министърът.

Още информация и снимки от събитието ще откриете ТУК

 

 

    Всички


Сподели във Facebook Twitter Share