НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ново признание за студентите на НСА от Националния конкурс „Студент на годината“ на НПСС

Постиженията на студентите от Национална спортна академия бяха отличени за пореден път в най-големия студентски конкурс – „Студент на годината“ на Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС).

За постигнатите успехи през 2018-та престижните награди спечелиха „златното момиче“ от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс (II курс, Треньорски факултет) – в направление „Спорт“ и Първолетка Станева (магистърска програма „Младежки дейности и спорт“) - в категория „Педагогически науки“.

С поздравления за високите постижения Първолетка Станева получи наградата си лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, а Лаура Траатс - от заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

Церемонията се състоя на 17 декември в Националния дворец на културата в присъствието на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, народни представители, зам.-министри. Сред официалните гости бяха също ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и зам.-ректорът по научна и международна дейност проф. Татяна Янчева.

Националният приз се организира ежегодно от НПСС с мисията да популяризира постиженията на студентите сред българската общественост и да отличи техния принос към издигане авторитета на студентската общност като най-будната част от обществото ни.

Студентите на Национална спортна академия за пореден път печелят награди в повече от една категория. Факт, който говори сам по себе си и заслужава специално внимание.

Честито на Лаура и Първолетка! Гордеем се с техните постижения и им пожелаваме нови успехи!
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share