НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

ПОКАНА Пета международна научна конференция “Спорт и сигурност”, 21-22 май 2018

 

Уважаеми колеги,

На 21 май 2018 г. (понеделник) от 10:00 часа в Заседателната зала на НСА „Васил Левски“ (3 ет., Ректорат) ще бъде официално открита Пета научна конференция „Спорт и сигурност“.

В програмата на конференцията са включени лекции на специалисти от водещи институции, ангажирани с осигуряването на сигурността по време на спортни събития. Водеща лекция ще изнесе полковник от запаса в израелската армия Амир Горен – световен експерт по въпросите за антитероризма. Програмата на форума предвижда демонстрации на екипи от Националната служба за охрана и 68 бригада „Специални сили“ – гр. Пловдив.

По време на научното събитие ще бъде подписан меморандум между повече от 10 университета от 8 балкански държави. Той ще очертае рамките на бъдещо сътрудничество и интеграция на Балканите в областта на спортното образование и науката.

Конференцията се организира съвместно с Факултета за спорт към Университета „Юнион – Никола Тесла“, Белград и ще се проведе на 21-22.05.2018 г., в рамките на кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“, с подкрепата на Столична община и в партньорство с Военна академия „Георги Стойков Раковски“, Академия на МВР, Столична дирекция на вътрешните работи, Национална служба за охрана и Български футболен съюз.

Програмата можете да видите в прикачения файл.

 

 Документи
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share