НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 246947 Картинка 592759 Картинка 5350019 Картинка 5344265 Картинка 7568185 Картинка 11079957 Картинка 4622381 Картинка 1751096 Картинка 8165906 Картинка 10365864

Ректорът на НСА участва в откриването на Университетските зимни игри и Зимен университет 2018

Публикувано на 12 март 2018

Десетото юбилейно издание на Университетски зимни игри и Зимен университет 2018 ще се проведат в курортен комплекс „Боровец“ от 11-15 март. Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев бе официален гост на откриването, заедно с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева, зам.-министъра на образованието и науката Петър Николов, председателя на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, председателя на Асоциация за университетски спорт „Академик“ доц. Златко Джуров и председателя на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

В събитията ще участват повече от 300 студенти, представители на спортни и студентски клубове и организации. Организатори са Асоциация за университетски спорт „Академик“ и Националното представителство на студентските съвети в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, „Бороспорт“ АД и хотел „Рила“. Чрез реализирането на този проект, НПСС и АУС „Академик“ си поставят за цел популяризиране на зимните спортове сред студентската младеж в България, посредством състезания в различни видове зимни спортове.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на участниците и организаторите от Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт „Академик“ да продължат тази ценна инициатива, защото тя е възможност студентската младеж да покаже своя потенциал на полето на честната игра и спортсменския дух. Тя отбеляза, че всяко подобно начинание, посветено на развитието на университетския спорт, заслужава най-дълбока благодарност и подкрепа, защото именно спортът формира най-ценните личностни качества сред младежите.

По време на Университетските зимни игри студенти от цялата страна ще премерят сили в състезания по ски алпийски дисциплини, ски бягане, ски рали, сноуборд, шейни и зимна щафета. Междувременно в програмата на Зимен университет са включени лекции, част от “Академия 18-1” на Националното представителство на студентските съвети. Лектори ще бъдат доц. Мария Фъртунова, проф. д-р Ангел Смрикаров - директор на Центъра по образователни технологии при Русенския университет, Красимир Стоянов от ПСС на БЧК и Пенка Цветкова от фондация BCause.

Подробности и програма може да видите на www.winter.npss.bg  

 



 


 
Facebook Twitter Share