НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Спортен хакатон с домакинството на НСА

През изминалия уикенд (10-11март) в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе първият Спортен хакатон в България. Двудневното състезание за технологични иновации в областта на спорта бе организирано от EduTechFlag – Флаг за образование и технологии с партньорствотона Министерството на младежта и спорта и домакина НСА.

Спортниятхакатон завърши с представяне на 7 разработки и проекти от участниците. В присъствието на ректора на НСА проф. Пенчо Гешев те бяха оценени от жури, в което освен зам.-министър Ваня Колева участваха зам.-ректорът на НСА по научната и международна дейност проф. Татяна Янчева, Саша Безуханова – основател и председател на Move.bg, Светлин Наков – мениджър „Обучение и вдъхновение” в СофтУни и софтуерният инженер и програмист Мартин Куванджиев.

Наградата за най-добри спортни технологии, приложения и данни” получи екипът „Барин Спортс”, който представи система за следене на натоварването и представянето на млади спортисти, предназначена за спортни академии и школи.

В категорията за предизвикателство наградата бе присъдена на Калоян Трифонов за проекта DNA Testing – приложение, което помага на хората да избират подходящ спорт според физиологичното им състояние и данни.

За спортни иновации беше отличен екип от ученици в девети клас на Технологическо училище „Електронни системи”. Те представиха апликацията Body Support, която улеснява любителите на фитнеса и здравословното хранене в комуникацията им с инструкторите.

Друг екип от деветокласници на Технологическо училище „Електронни системи” получи голямата награда за разработката на приложението Match Predictions, което има за цел да помага на футболните запалянковци да отгатват резултати от мачове.

Участниците в Първия спортен хакатон в България бяха насърчени от журито да развиват идеите си и да търсят тяхното приложение в практиката. Ректорът на спортната академия проф. Пенчо Гешев си пожела освен домакин НСА скоро да стане и потребител на разработените проекти. 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share