НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Награди за спортна журналистика получиха Огнян Георгиев и Петър Василев

 

Ежегодните награди за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана” бяха връчени на 28 февруари в Музея на спорта. Приз за работата си през 2017 г. получи журналистът от „България днес“ и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за цялостен принос бе отличен дългогодишният спортен коментатор и журналист от БНТ Петър Василев. Отличията връчи лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

На церемонията присъстваха ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, олимпийският шампион и преподавател в НСА проф. Петър Киров, спортни величия и спортни журналисти. Призовете за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“ се присъждат от Българската асоциация на спортните журналисти.

По време на церемонията по награждаването с минута мълчание бяха почетени напусналите този свят футболисти Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци.

„На всички колеги спортни журналисти пожелавам да бъдат етични като Павел Панов, железни в работата си като Георги Марков и мозъкът им да бъде толкова бърз, колкото бърз е бил по крилото Цветан Веселинов“, каза председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.

 


    Всички


Сподели във Facebook Twitter Share