НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Завърши Детски лагер по изкуствата и спорта “Една незабравима лятна ваканция“

На 28 юли 2017 г. бе закрито 13-ото издание на детския лагер „Една незабравима лятна ваканция“, организиран от Район „Студентски“ и проведен с домакинството на Национална спортна академия „Васил Левски“. На официалната церемония присъстваха зам.–ректорът на НСА проф. Апостол Славчев, кметът на Район „Студентски“ Димитър Дилчев и неговият заместник Светослав Йорданов. Г-н Дилчев връчи на проф. Славчев почетна грамота за НСА като признание за доброто сътрудничество при провеждането на лагера. В качеството му на организатор на спортната програма, персонална грамота получи гл.ас. Людмил Тренев, преподавател към Катедра „Футбол и тенис“ на НСА.

В тазгодишното издание на лагера спортуваха и участваха в ателиета по изкуствата повече от 170 деца в продължение на месец. Спортната програма включваше бейзбол, крикет, фехтовка, тенис, футбол, ръгби, ориентиране, баскетбол и др. Заниманията с над десет вида спорт се организираха изцяло от студенти на НСА, под ръководството на гл.ас. Людмил Тренев. Участниците в лагера имаха уникалната възможност да се включат и в открит урок по спортна гимнастика, изнесен от световния шампион Йордан Йовчев.

Програмата по изкуствата съдържаше курсове по актьорско майсторство и грънчарство. В рамките на заниманията бяха организирани още интерактивна презентация за опасностите в интернет, проведена от експерти от ГДБОП, както и беседа за рисковете от употребата на наркотични вещества, подготвена от служители на Агенция „Митници“.

 

 

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share