НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Кандидатстудентски изпити в НСА

 

Тази седмица се провеждат кандидатстудентските изпити в АкадемиятаОт 8 юли /събота/ до 13 юли /четвъртък/ се провеждат кандидатстудентските изпити в НСА "Васил Левски". Вече преминаха теста по езикова култура и изпитите по вид спорт и биология, а днес /12 юли / и утре /13 юли/ се провеждат практически изпит за специалността Физическо възпитание и комплексен практически изпит за специалностите Спортен мениджмънт, Спортна анимация, Спортен коментатор, Треньор по бойно-приложна физическа подготовка и Треньор по бойно-приложна физическа подготовка и спорт в системата на БА и МВР, Треньор по кондиционна подготовка и Треньор по адаптирана физическа активност и спорт.

Обявяването на класираните кандидати ще бъде на 16 юли, а записването е от 17 до 22 юли. Втората заповед на Ректора ще бъде публикувана на 25 юли.

Над 1000 са кандидат-студентите в НСА тази година, като броят на желаещите е по-висок от миналогодишната кампания. Половината от кандидатите са посочили като свое първо желание Треньор по вид спорт, а за комплексния практически изпит записаните са около 300.

Част от желаещите да продължат обучението си в НСА кандидатстват с резултатите си от матурите или с оценки от дипломата си. Много от тях са завършили спортни училища и имат придобита 3-та степен на професионална квалификация. Друга част са световни, европейски и държавни шампиони. Тази година сред медалистите има състезатели по художествена гимнастика, самбо, борба, карате, бокс и др.​

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share